workshops

FablabDeMakerij organiseert workshops voor verenigingen. Of gewoon voor een groepje vriend(inn)en. Deze gaan door op een dag naar keuze (uitgezonderd donderdag), telkens van 19 tot 22 uur.

 

 

D&6G

Op zoek naar een wel heel erg origineel verjaardagscadeau? Iets onvergelijkelijk voor oma en opa? Iets uniek, gewoon voor jezelf?

Personaliseer je dienblad met een eigen foto of tekst. Vervolledig het geheel met een set van 6 glazen met leuke quotes, diepzinnige spreuken, de namen van je gezinsleden of iets anders.

Je leert werken met Laserworks en gaat als een echte expert zelfstandig met de lasersnijder aan de slag. Om jouw bijzondere creatie te realiseren.

 

Min. 8, max. 12 deelnemers

Kostprijs: € 30 pp (materiaal inbegrepen)

 

 

Eigen baas!

Zin om iets te designen? Iets heel praktisch zoals een naamplaatje voor op je brievenbus? Of iets unieks zoals je eigen oorbellen gecreëerd from scratch of een simpel houten doosje van de Action omgetoverd tot een superorigineel gepersonaliseerd cadeau? Of iets zeer technisch zoals een hulpstuk voor je grasmachine? 

Je wordt het eerste uurtje ondergedompeld in de wereld van de 3D-printers en de lasersnijders. Je leert de basisbeginselen van software als Tinkercad, 3D Wox, Laserworks. Je leert wanneer een .STL, .SVG, .DXF, .JPG, .PNG of .BMP te gebruiken. Je begrijpt wanneer een file te openen dan wel te importeren. Om dan nadien aan de slag te gaan en dat te maken wat jij wil. Iets totaal nieuws? Of je kan je laten inspireren door de voorbeelden in de fablab-vitrinekast.

Je bent je eigen baas, maar uiteraard word je begeleid door een vakman. Zodat je na drie uur gewis naar buiten kan stappen met een heel concreet resultaat dat volledig op jou is afgestemd. 

 

Min. 8, max. 12 deelnemers
Kostprijs: € 25 pp (hout en printdraad inbegrepen, andere zaken zelf mee te brengen)

 

Stuur een mailtje naar info@fablabdemakerij.be. Laat weten voor welke workshop je interesse hebt, voor hoeveel personen. We prikken dan samen een datum om jou en je gezelschap te ontvangen!